IMPORTANT

Centrul de cercetari literare si de lingvistica aplicata la limbajele de specialitate Teodora Cristea

O după-amiază francofonă

        

Sub egida  Centrului de cercetare Teodora Cristea și  al Centrului de reușită universitară, marți, 24 mai 2016, s-au desfășurat trei activități ce au reunit cadre didactice din Departamentul de Limbi moderne și comunicare în afaceri și studenți din Academia de Studii Economice.

După-amiaza a început cu dezbaterea organizată de membrii Centrului de cercetare pe tema  État des lieux et perspectives dans la recherche disciplinaire. Au fost prezentate ultimele publicații ale membrilor Centrului și dezbătute aspectele teoretice evidențiate în aceste lucrări.

În cadrul celei de a doua manifestări, Centrul de Reușită universitară a oferit studenților premiați la Sesiunea științifică a studenților și la concursul de traducere Mot à monde premii finanțate de Agenția universitară a francofoniei, constînd în cărți de specialitate și de literatură beletristică.

După-amiaza francofonă s-a încheiat cu vizionarea filmului francez Dumnezeu să mă ajute! La care au participat studenții modulului Limbi moderne aplicate.